Rezervați un apel
GoodYear

20 Free Fonts used in Famous Brand Logos | Goodyear logo, Goodyear tires, Goodyear

GoodYear Company 

Goodyear Tire & Rubber Company este o companie internațională americană, producător de anvelope și alte produse din cauciuc, precum și polimeri pentru piețele auto și industriale. Fondată în 1898 în Akron, Ohio, sediul principal este situat în acest oraș și în prezent. Goodyear produce anvelope pentru autoturisme și camioane, motociclete, mașini de curse, avioane, echipamente agricole și terasiere. Compania ocupă locul 472 în topul Fortune Global 500 (2009).

Compania Goodyear Tire & Rubber a fost fondată în 1898 de Frank Seiberling, în vârstă de 38 de ani, care a cumpărat o mică fabrică pe malurile râului Little Cuyahoga cu bani împrumutați de la cumnatul său. Compania și – a luat numele în onoarea lui Charles Goodyear, care a descoperit procesul de "vulcanizare" - un nou mod de a produce cauciuc. Compania a produs mai întâi anvelope pentru biciclete și trăsuri, tampoane pentru pantofi de cai, inele de etanșare pentru conserve și chiar jetoane de poker.

Frank Seiberling a ales marca comercială a companiei sub forma piciorului zeului Mercur, care rămâne o parte integrantă a siglei Goodyear până în prezent. În 1901, Seiberling a oferit anvelope Henry Ford pentru o nouă mașină de curse. Drept urmare, anvelopele Goodyear au participat pentru prima dată la cursele de mașini chiar la începutul secolului XX.

În 1903, Președintele Goodyear, Paul Litchfield, a primit un brevet pentru prima anvelopă detașabilă din lume.

Din 1908, Goodyear produce anvelope pentru modelul T, prima mașină Ford produsă în masă. Datorită creșterii semnificative a vânzărilor, Goodyear a reușit să deschidă producția în afara Statelor Unite – în Bowmanville, Canada. Pe lângă anvelopele auto, Goodyear a început să dezvolte și să producă anvelope pentru aeronave.