Cum să alegi Antigel ?


Antigel

Înlocuirea antigelului este un eveniment sezonier. Întrebarea despre ce antigel să alegeți apare în rândul șoferilor în principal odată cu apariția vremii rece sau după reparații, de regulă, înlocuirea radiatorului. Pe scurt, înlocuirea antigelului este o procedură familiară, mai devreme sau mai târziu fiecare dintre noi trebuie să o facă față. O altă întrebare este ce antigel să completezi și care antigel este mai bun.

Sistem de răcire

Ce este antigelul și de ce este de fapt necesar. Antigelul este un lichid de răcire conceput pentru a fi utilizat într-un sistem de răcire auto. Se compune din etilenglicol (polipropilenglicol), un set de aditivi speciali, colorant și, bineînțeles, apă. Datorită acestui cocktail, punctul de îngheț al antigelului este cu multe grade mai scăzut decât temperatura de cristalizare a apei, ceea ce permite șoferilor să nu-și facă griji în privința sistemului de răcire chiar și la temperaturi extrem de scăzute.

Abordând întrebarea ce antigel să alegeți, nu strica să vă ocupați de clasificare

Lichidanții de răcire pot fi împărțiți în trei clase principale: G11, G12 și G13.

Clasa G11 - de regulă. presupune folosirea lichidelor de racire ieftine, care include un pachet mic de aditivi, adica diversi aditivi si lotiuni cu diverse proprietati anticorozive, lubrifiante, anti-spuma.

Clasa G12 - asigură prezența compușilor etilenglicol și carboxilați. Lichidele din această clasă au proprietatea utilă de a forma o peliculă anticoroziune numai în locurile focarelor, ceea ce face posibilă eliminarea căldurii mai eficientă. Antigel clasa G12 mai des cel mai utilizat la motoarele de mare viteză capabile să atingă temperaturi ridicate. În acest lichid de răcire, pachetul de aditivi are o compoziție mai largă.

Clasa G13 - conține polipropilenglicol, ceea ce face produsul mai ecologic, compoziția sa nu este toxică și se poate descompune mult mai repede. Aspectul fluidului din clasa G13 se explică prin cerințele ridicate ale Europei pentru respectarea mediului. Toată lista de beneficii face antigelul din această clasă nu numai cel mai atractiv, ci și cel mai scump dintre genul său.
Și totuși, ce antigel să alegi, care dintre opțiunile prezentate este mai bună și care este mai proastă?

Înlocuirea corectă a antigelului și achiziționarea acestuia trebuie să aibă loc numai pe baza caracteristicilor tehnice ale mașinii în care va fi turnat și a specificațiilor pentru aprobare. Fiecare mașină are propria specificație pentru admitere, de exemplu, unele modele Ford arata asa: FORD SSM-97B9102A, pentru modele Volkswagen ca acesta: VW TL-774, pentru BMW asa: BMW Nr. 600.69.0.